Konserverade är ok, men då behövs inte socker det blir en annan typ av kaka. Men inte helt utan charm.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver socker och salt i en bunke.
- Skiva ner smöret och hacka ihop ingredienserna tills det blir grynigt. (Använd verktyg, inte fingrarna. Fingrar lär göra pajen mindre krispig).
- Fördela smulorna i en ugnsfast form.
- Skala persikorna. Det går lättast om man först lägger ner dem i en kastrull med kokande vatten i ca 1-2 minuter, och sedan spolar av dem med kallt vatten.
- Lägg de halverade persikorna med den kupiga sidan upp - på degsmulorna.
- Blanda socker och kanel, strö över persikorna.
- Grädda i ugnen i 15 minuter.
- Vispa under tiden grädden lätt och rör ner äggulorna.
- Ta ut formen (efter de första 15 minuterna) och häll grädden med äggulorna över persikorna.
- Grädda på nytt i ca 25 - 30 minuter beroende på ugn.
Publicerat den
15 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar