Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Doktorns persikopaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Konserverade är ok, men då behövs inte socker det blir en annan typ av kaka. Men inte helt utan charm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver socker och salt i en bunke.
  2. Skiva ner smöret och hacka ihop ingredienserna tills det blir grynigt. (Använd verktyg, inte fingrarna. Fingrar lär göra pajen mindre krispig).
  3. Fördela smulorna i en ugnsfast form.
  4. Skala persikorna. Det går lättast om man först lägger ner dem i en kastrull med kokande vatten i ca 1-2 minuter, och sedan spolar av dem med kallt vatten.
  5. Lägg de halverade persikorna med den kupiga sidan upp - på degsmulorna.
  6. Blanda socker och kanel, strö över persikorna.
  7. Grädda i ugnen i 15 minuter.
  8. Vispa under tiden grädden lätt och rör ner äggulorna.
  9. Ta ut formen (efter de första 15 minuterna) och häll grädden med äggulorna över persikorna.
  10. Grädda på nytt i ca 25 - 30 minuter beroende på ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.