Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dolma med sting

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Här är ett recept på en kurdisk maträtt. Kurdisk mat innehåller ofta mycket grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och lägg riset i blöt i lättsaltat vatten en timme.
  2. Hacka lök, vitlök och chili, fräs i olja, sätt till köttet. Häll på en kopp vatten så att det inte bränns. Krydda med curry, persilja och salt. Blanda i krossade tomater och låt koka i 20–30 minuter på medelvärme.
  3. Häll av och spara spadet. Lägg köttbitarna åt sidan. Blanda resten med riset och fyll paprikor, vinblad eller vad du önskar med risblandningen.
  4. Lägg de fyllda grönsakerna i en stor gryta med köttet i botten, häll över spadet. Tyng ner med en tallrik så att allt hålls på plats och låt sjuda sakta i 40 minuter.
  5. Servera med bröd och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • begeanka 8 oktober 2008

    Har blivit bjuden på sådana här dolmar, kanongoda! Tackar för receptet!

  • Jwanaa 12 april 2010

    Vi brukar alldrig lägga vitlöken i dolmas, det sägs att de tar ut smaken från alla andra grönsaker, istället serverar vi bara yoghurt med pressad vitlök. Men det liknar i princip väldigt mycket! Väldigt gott också om man kokar dolmas i vatten och sitronsaft!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.