Här är ett recept på en kurdisk maträtt.
Kurdisk mat innehåller ofta mycket grönsaker.
Instruktioner
- Skölj och lägg riset i blöt i lättsaltat vatten en timme.
- Hacka lök, vitlök och chili, fräs i olja, sätt till köttet. Häll på en kopp vatten så att det inte bränns. Krydda med curry, persilja och salt. Blanda i krossade tomater och låt koka i 20–30 minuter på medelvärme.
- Häll av och spara spadet. Lägg köttbitarna åt sidan. Blanda resten med riset och fyll paprikor, vinblad eller vad du önskar med risblandningen.
- Lägg de fyllda grönsakerna i en stor gryta med köttet i botten, häll över spadet. Tyng ner med en tallrik så att allt hålls på plats och låt sjuda sakta i 40 minuter.
- Servera med bröd och sallad.
Publicerat den
8 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har blivit bjuden på sådana här dolmar, kanongoda! Tackar för receptet!
Vi brukar alldrig lägga vitlöken i dolmas, det sägs att de tar ut smaken från alla andra grönsaker, istället serverar vi bara yoghurt med pressad vitlök. Men det liknar i princip väldigt mycket! Väldigt gott också om man kokar dolmas i vatten och sitronsaft!