Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dragon- och honungssill

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp ingredienserna till lagen, låt koka tills sockret har smält. Drar av och låt kallna. Låt sillarn rinna av ordentligt, lägg ner den i en kruka eller djupt fat och slå den kalla lagen över. Ställ kallt ett dygn. Gör den slutliga såsen.
  2. Sås: Rör ihop ovanstående ingredienserna förutom oljan. Rör sedan ner oljan i en tunn stråle, vispa kraftigt så oljan blandar sig ordentligt och det blir en len sås. Tag upp sillen ur lagen, låt den rinna av ordentligt och skär upp den i sneda bitar. Blanda bitarna med såsen och ställ svalt några timmar. Dekorera gärna med strimlad sommarlök och några kvistar färsk dragon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.