Lite pyssel med tårtan - men den betalar sig - den blir så läcker och god...
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Botten:
Vispa ägg och socker poröst till tårtbotten, tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det smälta smöret, häll smeten i en smord och bröad långpanna (30x40 cm). Grädda i nedre delen av ugnen vid 175º ca 20 minuter. Låt svalna.
- Fyllning:
Stjälp upp botten och bred över marmeladen.
- Fromage:
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter enligt förpackningen. Vispa äggulor och socker poröst, vispa grädden lätt. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, smält dem på svag värme i en kastrull med ½ msk vatten. Rör ner gelatinet i äggsmeten, tillsätt vaniljsocker och vänd ner grädden. Bred fromagen över kakan, garnera med frukt och bär.
- Gelé:
Lägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten, värm vin eller saft och lägg i gelatinbladen. Rör om så att de löser sig. Låt gelén svalna så att den blir tjockflytande. Ös den över tårtan. Ställ tårtan kallt.
Publicerat den
20 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Jag tyckte att ditt recept lät gott och funderar på att göra det, men hur många gelatinblad och hur mycket saft skall det vara till gelen. Mvh pia
Tack för hjälpen, nu finns gelé ingredienserna med :-D Hälsningar Pia :-)