Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottningsylt.

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett gott hemlagat sylt av hallon och blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj bären.
  2. Varva dem med sockret i en syltgryta.
  3. Låt bären safta sig över natten på en sval plats.
  4. Hetta upp koka försiktigt 15-20 minuter.
  5. Skaka grytan då och då.
  6. Men rör inte i sylten.
  7. Bärnen ska sjunka i lagen när sylten är färdig.
  8. Ta grytan från värmen.
  9. Skaka försiktigt så skummet samlas i mitten. Skumma väl.
  10. Tillsätt natriumbensoat utrört i lite sylt.
  11. Häll upp på varma rena glasburkar.
  12. Låt det svalna och parrafinera.
  13. Njut av eget sylt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mangochutney 21 juli 2009

    På tok för söt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.