De kinesiska degknytena dumplings är den nya trendmaten. Här med en fyllning av fläskfärs och svamp som serveras med en asiatisk sallad. Dumplingsdegplattor finns i välsorterade mataffärer och asiatiska matbutiker.
Instruktioner
- Finhacka salladslök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Låt stå och dra en stund i kylen medan du förbereder salladen.
- Skala gurkan och dela den på längden. Skrapa ur kärnorna och skär i kuber. Grovhacka nötter och koriander.
- Lägg gurka, böngroddar, jordnötter och koriander i en skål. Blanda limesaft, fisksås och socker i en skål.
Häll dressingen över salladen vid servering.
- Lägg ut degplattorna och lägg ca 1 msk fyllning på varje. Dutta lite lätt med vatten och försegla kanterna hörn mot hörn eller "knyt" ihop dem som en liten säck. Ångkoka knytena i ca 8 minuter.
- Servera direkt med salladen och lite japansk soja i en skål bredvid.
Publicerat den
7 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar