Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumplings med fläskfärs och svamp

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

De kinesiska degknytena dumplings är den nya trendmaten. Här med en fyllning av fläskfärs och svamp som serveras med en asiatisk sallad. Dumplingsdegplattor finns i välsorterade mataffärer och asiatiska matbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka salladslök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Låt stå och dra en stund i kylen medan du förbereder salladen.
  2. Skala gurkan och dela den på längden. Skrapa ur kärnorna och skär i kuber. Grovhacka nötter och koriander.
  3. Lägg gurka, böngroddar, jordnötter och koriander i en skål. Blanda limesaft, fisksås och socker i en skål. Häll dressingen över salladen vid servering.
  4. Lägg ut degplattorna och lägg ca 1 msk fyllning på varje. Dutta lite lätt med vatten och försegla kanterna hörn mot hörn eller "knyt" ihop dem som en liten säck. Ångkoka knytena i ca 8 minuter.
  5. Servera direkt med salladen och lite japansk soja i en skål bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.