- Serverar: 12 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Detta recept är sedan slutet på 50-talet. Min mor brukade baka dessa muffins jätteofta och de hade en strykande åtgång.
Instruktioner
- Rör smör och socker vitt och pösigt.
Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Häll i ägg- och mjölkblandningen omväxlande med mjölblandningen, i smör- och sockerblandningen.
- Glasyr:
Mät upp och sikta florsockret så det ej klumpar sig.
Smält smöret i en liten gryta och häll i mjölken.
Rör ner det siktade florsockret och vaniljsockret i den varma mjölk och smörblandningen.
- Droppa till sist ner 2-3 droppar valfri färg av karamellfärgen och rör om väl.
- Häll smeten i muffinsformar. OBS! De jäser mycket så fyll formarna endast till drygt hälften av formen.
- Sätt in muffinsen i 200 graders ugn i cirka 8-10 minuter.
- Låt dem kallna övertäckta med en handduk.
Glasera dem med glasyren när de kallnat.
Ät och njut!
Publicerat den
1 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar