Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ediths goda muffins

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta recept är sedan slutet på 50-talet. Min mor brukade baka dessa muffins jätteofta och de hade en strykande åtgång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll i ägg- och mjölkblandningen omväxlande med mjölblandningen, i smör- och sockerblandningen.
  2. Glasyr: Mät upp och sikta florsockret så det ej klumpar sig. Smält smöret i en liten gryta och häll i mjölken. Rör ner det siktade florsockret och vaniljsockret i den varma mjölk och smörblandningen.
  3. Droppa till sist ner 2-3 droppar valfri färg av karamellfärgen och rör om väl.
  4. Häll smeten i muffinsformar. OBS! De jäser mycket så fyll formarna endast till drygt hälften av formen.
  5. Sätt in muffinsen i 200 graders ugn i cirka 8-10 minuter.
  6. Låt dem kallna övertäckta med en handduk. Glasera dem med glasyren när de kallnat. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.