Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Efterrättsgazpacho av melon med myntasallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En lätt men smakrik och lyxig dessert som kombinerar både frukt och grönsaker. Fungerar jättebra efter en lite tyngre middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gazpacho: Mixa melonkött och tomater till en helt slät puré. Tillsätt chilin och mixa, men låt det bli lite bitar kvar. Smaka av soppan med lite socker och ställ den åt sidan.
  2. Sallad: Skala gurkan och ta bort kärnhuset. Skala kiwifrukterna och hacka dem i fina kuber tillsammans med gurkan. Blanda hacket med hackad mynta och limeskal, smaka av för att se hur mycket som bli lagom. Smaka av med florsocker om salladen blir för syrlig.
  3. Mascarponekräm: Vänd ner limesaften i mascarponen.
  4. Montering: Blanda ner vinet i gazpachon och häll upp den i fina glas. Lägg i en rejäl klick av gurk- och kiwisalladen och en liten klick mascarponekräm. Toppa gärna med hackade myntablad och lite olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.