Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen salsiccia med puylinser och tomatsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En italiensk husmanskost med mycket smak. Kvalitén på korven avgör hela rätten så se till att den är bra om du köper den. Garanterat god blir den om du gör den själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör egna salsicciakorvar eller köp handgjorda från saluhall eller deli. Använd INTE Scan salciccia, det är inte samma korvvärld. Viktigast är att de är färska. Det är ganska dyrt att köpa denna salsiccia så jag rekommenderar att göra korven själv. Gör ett stort parti och frys in så kan du äta fantastisk salsiccia till vardags.
  2. Egna korvar kan du göra själv med köttkvarn inställd på grov malning alt. be saluhallen/kötthandlaren grovmala det. Se till att putsa köttet fritt från senor och hinnor först bara.
  3. Om man vill kan man finhacka köttet istället för att mala om man gillar den konsistensen bättre. Rör ihop det malda köttet ordentligt med vin, finhackad vitlök, peppar, salt, oregano, kummin och olivolja och låt stå kallt i ett dygn. Om du vill experimentera med kryddsättningen så kan man krydda med citronskal, fänkålsfrö eller rosmarin.
  4. Blötlägg även korvskinnet i 24 timmar. Krama ur överflödig vätska med hjälp av en handduk sikta över potatismjölet och rör samman. Stoppa korvarna, inte alltför hårt, till cirka 10 cm längd som en knubbig korv lite mindre än isterband.
  5. Knyt samman med bomullssnöre. Beräkna ca två korvar per person. Resten kan frysas in.
  6. Börja tillaga salsan. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjuknat och blivit söta. Det tar ca tio minuter. Smula ner chili och höj värmen och häll i rödvinsvinäger. Låt det fräsa till. Tillsätt tomaterna, om du har färska tomater kan man ha i lite tomatpuré. Smaka av med citron, salt och peppar.
  7. Om den smakar för lite så ha i mer av salt och peppar, citron, tomatpuré och kanske lite honung. Sänk värmen och låt puttra och reduceras i en halvtimma till en tjock salsa medans du tillagar linserna.
  8. Häll upp svarta franska puylinser i en ungsfast form. Skär av stjälkarna på en bunt persiljekvist och bind dem med bomullssnöre. Lägg i persiljekvisten med två vitlöksklyftor och lagerblad och täck linserna med saltat vatten. Stek korvarna runt om och lägg sedan in dem i en ungsfast form i ugnen.
  9. Korvarna skall vara i ugnen 25 min. Ställ in linserna i ugnen samtidigt som korvarna i ca 20 min. När linserna är klara, de skall ha en spänst kvar, tar du ut dem och tar upp persiljekvisten och vitlökarna. Pressa vitlökarna över linserna och tillsätt bladen från persiljan som du finhackat. Salta och peppra och krydda med jungfru olja och lite rödvinsvinäger.
  10. Lägg upp linserna på ett fat och servera med salsa och korvar. Gott att ha till är ångkokt broccoli med pressad citron och havssalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.