Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eisenmans jordgubbspaj med limekräm

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

I Sverige är det nästan en helig tradition att alltid äta jordgubbarna färska med glass, grädde eller mjölk. Vi tycker att det är synd eftersom jordgubbar blir så goda när man lagar till dem! Denna jordgubbspaj, som helst ska serveras varm, är en riktig upplevelse. Den syrliga limekrämen framhäver jordgubbarnas sötma. Receptet är från boken Sommarens söta av Lisa och Monica Eisenman.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en pajform.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och sockerblandningen. Bred ut smeten i pajformen.
  4. Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i halvor och tryck ner dem i smeten. Hyvla smöret tunt över.
  5. Grädda pajen i 35–40 minuter.
  6. Limekrämen: Rör ihop gräddfil, florsocker och limeskal. Strö eventuellt kokosflingor över pajen och servera med limekrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.