Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drömrulle med kokos och limekräm

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

En härlig, frisk limekräm i fyllningen och en garnering med kokos - kan rulltårtan bli godare?!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och rör varsamt smeten slät.
  3. Bre ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  4. Strö kokosflingor jämnt över den nygräddade kakan och dra papperet ur formen. Låt kakan kallna under form eller bakduk.
  5. Rör smör eller margarin, florsocker och vaniljsocker vitt och poröst.
  6. Tvätta limen väl och finriv det gröna på skalet. Pressa ur saften.
  7. Tillsätt limesaften i smörkrämen lite i taget under omrörning. Blanda därefter ner resterande ingredienser till en slät kräm.
  8. Stjälp den kalla bakbottnen upp och ner på ett smörpapper och dra bort bakpapperet. Bre ut krämen jämnt och rulla samman från långsidan. Förvara rullen kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.