Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eisenmans maräng- och hallonrutor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Medan vi tittade bort i två minuter under fotograferingen åt Maja upp hela kakan. Och Maja, det är en liten hund på 6 kg/Lisa och Monica Eisenman. Receptet är från boken Sommarens söta av Lisa och Monica Eisenman.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
  3. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och vispa ordentligt.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i formen och strö över hallonen.
  5. Marängen: Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke.
  6. Tillsätt sockret matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast maräng smet. Bred den över kaksmeten.
  7. Grädda i 40–45 minuter. Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg. Låt svalna helt och skär sedan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.