Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maräng- och mockamoussetårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Maräng- och mockamoussetårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maräng (kan göras flera dagar innan). Rita 3 rundlar, ca 18 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum. Tillsätt sockret i två omgångar och vispa till en fast smet. Bred ut den i rundlarna och jämna till ytan. Grädda bottnarna i mitten av ugnen tills de lätt släpper papperet, 1 - 1,5 timme.
  2. Mousse (bör göras samma dag). Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden tjock. Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Blanda ner gelatin, kaffe och likör i äggsmeten. Rör sedan i grädden och blanda väl. Ställ i kylen.
  3. Ca 1 timme före servering (om tårtan läggs ihop för tidigt kan bottnarna mjukna). Bred ut en tredjedel av moussen på varje marängbottnen och lägg ihop till en tårta. Ställ i kylen att stelna. Sikta över lite kaffepulver och garnera med jordgubbar.
  4. Tips: Moussen kan göras utan gelatin, men blir då inte lika fast i konsistensen.
  5. Ugnstemperatur 100º

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.