Denna sötfriska tårta kan göras i god tid och frysas in
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sockret efter hand. Vispa tills smeten är riktigt styv och blank. Vänd ner ev. mandel.
- Bre ut smeten på ett bakplåtspapper. Botten ska bli 23-24 cm i diameter. Grädda långt ner i ugnen i ca 50 minuter.
- Lossa marängbotten försiktigt när den svalnat något och för över på ett ark aluminiumfolie. Vik en remsa aluminiumfolie och fäst runt botten, så du får en kant kring bottnen.
- Så gör vi krämen; Lägg äggulor, socker, citronsaft och vatten i en kastrull som inte bör vara i aluminium. Sjud krämen i vattenbad under vispning
- Krämen ska inte koka! När den tjocknat tas den ur vattenbadet och kyls i kallt vatten.
Vispa grädden med vaniljsockret. Vänd ner den riktigt kalla citronkrämen och bred ut över marängbottnen.
- Sätt in tårtan i frysen. Efter ca fyra timmar är den så pass frusen att du kan emballera den.
Inför servering; för över tårtan på ett fat och låt tina 15 minuter i förväg. Dekorera gärna med mörk choklad,bär eller mandelspån.
Publicerat den
26 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar