Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maräng- och citrontårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna sötfriska tårta kan göras i god tid och frysas in

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sockret efter hand. Vispa tills smeten är riktigt styv och blank. Vänd ner ev. mandel.
  2. Bre ut smeten på ett bakplåtspapper. Botten ska bli 23-24 cm i diameter. Grädda långt ner i ugnen i ca 50 minuter.
  3. Lossa marängbotten försiktigt när den svalnat något och för över på ett ark aluminiumfolie. Vik en remsa aluminiumfolie och fäst runt botten, så du får en kant kring bottnen.
  4. Så gör vi krämen; Lägg äggulor, socker, citronsaft och vatten i en kastrull som inte bör vara i aluminium. Sjud krämen i vattenbad under vispning
  5. Krämen ska inte koka! När den tjocknat tas den ur vattenbadet och kyls i kallt vatten. Vispa grädden med vaniljsockret. Vänd ner den riktigt kalla citronkrämen och bred ut över marängbottnen.
  6. Sätt in tårtan i frysen. Efter ca fyra timmar är den så pass frusen att du kan emballera den. Inför servering; för över tårtan på ett fat och låt tina 15 minuter i förväg. Dekorera gärna med mörk choklad,bär eller mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.