En riktig sommartårta ...
Instruktioner
- Börja med marängbotten. Sätt ugnen på 100*.
Vispa äggvitorna till vitt skum. Tillsätt ättika och socker. Vispa massan tills den är styv.
- Rita upp en cirkel på bakplåtspapper,ca 25 cm i diameter, och bred ut smeten på cirkeln. Grädda marängbotten i nedre delen av ugnen i 1 timme.
Marängen är klar när den känns lätt och släpper papperet.
- Skär vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
Vispa grädden och blanda försiktigt med crème fraiche. Tillsätt florsocker, citronsaft, skal och vaniljfrön.
- Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i halvor eller klyftor.
- Toppa marängen med creme fraiche-blandningen och jordgubbar. Dekorera gärna med myntakvistar.
Publicerat den
13 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar