Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maräng- och jordgubbstårta med citronfraiche

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En riktig sommartårta ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med marängbotten. Sätt ugnen på 100*. Vispa äggvitorna till vitt skum. Tillsätt ättika och socker. Vispa massan tills den är styv.
  2. Rita upp en cirkel på bakplåtspapper,ca 25 cm i diameter, och bred ut smeten på cirkeln. Grädda marängbotten i nedre delen av ugnen i 1 timme. Marängen är klar när den känns lätt och släpper papperet.
  3. Skär vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Vispa grädden och blanda försiktigt med crème fraiche. Tillsätt florsocker, citronsaft, skal och vaniljfrön.
  4. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i halvor eller klyftor.
  5. Toppa marängen med creme fraiche-blandningen och jordgubbar. Dekorera gärna med myntakvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.