Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elins hälsobullar

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Bakar helst stora bullar då de blir saftigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader
  2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader.
  3. Smula jästen i en skål. Häll mjölkblandningen över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, sirap och kummin.
  4. Tillsätt rågflingor, rågkross, rågsikt och vetemjöl.
  5. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
  6. Låt degen jäsa ca 10 minuter under bakduk.
  7. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta den smidig och släpper bakbordet utan mjöl.
  8. Rulla degen till en längd och dela den i 14 bitar. (Du kan göra fler bullar om du gör dem mindre). Rulla till runda bullar.
  9. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
  10. Låt bullarna jäsa under bakduk 20-25 minuter.
  11. Grädda dem mitt i ugnen ca 10-12 minuter beroende på storlek.
  12. Lägg bullarna på galler med bakduk över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.