Bakar helst stora bullar då de blir saftigare.
Instruktioner
- Ugn 225 grader
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader.
- Smula jästen i en skål. Häll mjölkblandningen över och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, sirap och kummin.
- Tillsätt rågflingor, rågkross, rågsikt och vetemjöl.
- Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
- Låt degen jäsa ca 10 minuter under bakduk.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta den smidig och släpper bakbordet utan mjöl.
- Rulla degen till en längd och dela den i 14 bitar.
(Du kan göra fler bullar om du gör dem mindre).
Rulla till runda bullar.
- Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
- Låt bullarna jäsa under bakduk 20-25 minuter.
- Grädda dem mitt i ugnen ca 10-12 minuter beroende på storlek.
- Lägg bullarna på galler med bakduk över.
Publicerat den
2 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar