Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elins lättrimmade lax med pepparrot

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fantastisk lax i sås med svenska smaker. Rimmad blir den extra saftig och fin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxen i en ungssäker form. Blanda vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen. Låt ligga ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp laxen och häll bort lagen.
  2. Blanda grädden, peppar, dill och citronsaft i formen. Lägg i laxen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 minuter. Strö över pepparrot och dillkvistar.
  3. Servera med kokta grönsaker och pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.