- Serverar: 45 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Matiga tekakor med mycket nötter och frön som lämpar sig perfekt som lunchmackor.
Instruktioner
- Lös upp jästen i ljummet vatten och tillsätt
salt, kryddor (ev. stötta i mortel), havregryn, solrosfrön, linfrön, hackade valnötskärnor och grovt rågmjöl. Tillsätt till sist vetemjölet. Arbeta till smidig deg.
- Jäs degen 30-60 minuter.
- Häll upp solroskärnor i en djup tallrik.
- Baka ut på 3 plåtar med 15 bullar på varje.
(Alternativt 4 plåtar med 12 på varje.)
Dela degen i 3 delar och rulla en del i taget till en lång ”korv” som delas i 15 bullbitar med kniv eller degskrapa.
- Bullbitarna har nu två lite kladdiga snittytor.
Tryck ner snittytorna i solroskärnorna och platta till. På snittytorna fastnar kärnorna bra. På så vis får man solrosfrön på både under- och översida av bullen.
- Sätt ugnen på 250 grader.
Jäs bullarna i 20-30 minuter.
- Pensla bullarna med ägg+mjölk.
Grädda ca 15 minuter i 250 grader.
- Serveringstips (Lunchmatsäcksmacka):
Dela bullen i två delar. Bred ena sidan med majonnäs och andra med fransk senap.
Fyll med skinka, ost och rikligt med isbergssallad.
Drick gärna kaffe till!
Publicerat den
23 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar