- Serverar: 14 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Super lätta och goda frallor.
Lycka till!!
Instruktioner
- Smält margarinet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tilll fingervärme 37 grader.
- Smula jästen i en skål. Häll mjölkblandningen över och rör tills jästen löst sig. tillsätt salt, sirap och eventuellt kummin.
- Tillsätt rågflingor,rågkross,rågsikt och vetemjöl. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa ca 10 min under bakduk.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta den tills den är smidig och släpper bakbordet utan mjöl.
- rulla ut degen till en längd och dela den i 14 bitar. Du kan göra flera om du gör dom mindre. Rulla till runda bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
- Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20-25 min.
- Grädda dem mitt i ugnen ca 10-12 min beroende på storlek, i 225 grader. Lägg bullarna på galler med bakduk över.
Publicerat den
6 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar