Instruktioner
1.Smällt margarinet i en kastrull.
2.Tillsätt mjölken och värm till 37 grader(fingervarmt)
3.Smula jästen i en bunke.Häll degspadet över.
Blanda med en träsked/gaffel.
4.Tillsätt salt, sirap och kummin.
5.Tillsätt rågflingor, krossad råg, rågsikt och vetemjöl.
Arbeta degen tills den släpper.
6.Låt degen jäsa i 10 minuter.
7.Sätt ugnen på 225 grader, lägg bakplåtspapper på en plåt)
8.Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta tills den är smidig och släpper utan mjöl.
9.Dela degen i 2 delar och rulla ut i längder.
10.Dela varje längd i 6 delar och rulla dom runda.
11.Låt dom jäsa 10 minuter på plåten.
12.Grädda dom i mitten av ugnen i 10 minuter.