Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Emmas goda ugnskyckling

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En smarrig örtkyckling med diverse smaskigheter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp en snitt i huden vid bröstet på kycklingen, och smöra in en rejäl klick med vitlöksost så allt blir inkletat.
  2. Skär en halv citron i små bitar, samma med chilin och skala vitlöken.
  3. Pressa på dom lite, så att lite saft kommer ut så blir det smakrikare.
  4. Ta sedan ett knippe med timjan, rosmarin och salvia (Går även bra att ta torkat och blanda ut i olivolja) och hacka fint.
  5. Stoppa in allt i kycklingen.
  6. Smält smöret och häll i lite soya, medan tiden kan du ta och salta o peppra kycklingen.
  7. Pensla på smöret o soyan.
  8. Blanda sedan ihop crème fraichen, grädden och hönsbuljongen som du smular ner.
  9. Häll över kycklingen, och klicka sedan i ganska stora klickar med smör vid sidan om.
  10. Sätt in i mitten av ugnen, som ska vara påsatt på 200 grader.
  11. Under tidens gång, så häv över såsen några gånger.
  12. Låt den stå inne ungefär 1 ½ - 2 timmar.
  13. Servera med ris!
  14. (Jag använde mig av laktosfria mejeriprodukter, men går även utmärkt med vanliga.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.