- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En smarrig örtkyckling med diverse smaskigheter.
Instruktioner
- Skär upp en snitt i huden vid bröstet på kycklingen, och smöra in en rejäl klick med vitlöksost så allt blir inkletat.
- Skär en halv citron i små bitar, samma med chilin och skala vitlöken.
- Pressa på dom lite, så att lite saft kommer ut så blir det smakrikare.
- Ta sedan ett knippe med timjan, rosmarin och salvia (Går även bra att ta torkat och blanda ut i olivolja) och hacka fint.
- Stoppa in allt i kycklingen.
- Smält smöret och häll i lite soya, medan tiden kan du ta och salta o peppra kycklingen.
- Pensla på smöret o soyan.
- Blanda sedan ihop crème fraichen, grädden och hönsbuljongen som du smular ner.
- Häll över kycklingen, och klicka sedan i ganska stora klickar med smör vid sidan om.
- Sätt in i mitten av ugnen, som ska vara påsatt på 200 grader.
- Under tidens gång, så häv över såsen några gånger.
- Låt den stå inne ungefär 1 ½ - 2 timmar.
- Servera med ris!
- (Jag använde mig av laktosfria mejeriprodukter, men går även utmärkt med vanliga.)
Publicerat den
7 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar