Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Empanadas med köttfärs och grönsaker

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

I Sydamerika kallas piroger för empanadas. De små knytena av pajdeg fylls gärna med en kryddig köttfärsröra och fräscha grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjölet i en skål och tillsätt salt och 2 msk olivolja. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten. Häll vattnet över mjölet och arbeta samman till en deg med elvispens degkrokar. Låt jäsa 30 minuter.
  2. Knåda degen ordentligt på mjölat bakbord. Täck över degen och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj paprikan, kärna ur den och skär den i fina tärningar. Skölj och ansa zucchinin och riv den grovt. Låt majsen rinna av.
  4. Hetta upp resten av olivoljan i en teflonstekpanna och bryn köttfärsen så att den blir smulig. Tillsätt lök, vitlök, paprika, zucchini och majs, lite i taget, och fräs under omrörning.
  5. Låt blandningen puttra tills all vätska kokat bort. Krydda med salt, peppar, spiskummin, paprikapulver och persilja. Låt svalna.
  6. Täck en bakplåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200 grader. Knåda genom degen, kavla ut den och tryck ut tolv cirklar, ca 14 cm i diameter. Portionera upp köttfärsblandningen på den ena halvan av cirklarna. Lämna en ca ½ cm bred kant.
  7. Pensla kanterna med äggula och vik den tomma deghalvan över fyllningen. Tryck ihop kanterna med hjälp av en gaffel. Pensla med resten av äggulan och grädda 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.