Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enbärs- och apelsingravad lax med kall lingonsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Världens bästa enligt mig gravade lax som med en lingonsås tar dig till nya kulinariska höjder. Glöm inte bort att laxen bör ha varit fryst i minst 3 dygn innan du gravar den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda farinsocker, salt, peppar, mortlade enbär och rivet apelsinskal. Strö blandningen på båda sidor av laxen. Pressa över apelsinsaft.
  2. Täck över med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur tills sockret smält. Ställ in laxen i kylskåp och låt den gravas 1-2 dagar beroende på tjocklek.
  3. Lingonsås: Häll äppelcider, socker, vinbärsgelé, ingefära, apelsinsaft och skal i en kastrull. Koka upp och låt koka tills hälften är kvar. Red såsen med maizenan utrörd i lite vatten. Häll i lingonen. Dra av kastrullen från plattan och låt svalna. Tillsätt hackad timjan och senap och blanda. Servera kall tillsammans med den gravade laxen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.