Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enbärsdoftande kassler i foliepaket.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

För en tid sedan gjorde jag en senapskassler, i dag är det dags för ytterligare en maträtt med kassler. Kassler är härlig sommarmat som kräver ett minimum av arbete vid spiseln. Den här kasslern skall lindas in i folie tillsammans med smör och krossade enbär. Paketet får steka i 180° varm ugn i 40 minuter. Kasslern skivas sedan tunt och serveras med wokade grönsaker som kryddas med sweet chilisås och Kinesisk soja. Som extra tillbehör blir det gott med tunna sparrisar. En grönsallad är obligatorisk till den här maträtten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut ugnsfolie som räcker till att svepa in kasslern i på en skärbräda och smörj det med hälften av smöret. Lägg kasslern på folien och bred ut resten av smöret på den. Krossa enbären och lägg dem över, vik ihop till ett tätt paket. Stek i 180° varm ugn i 45 minuter.
  2. När det återstår ca fem minuter så hetta upp oljan i en wokpanna eller en stekpanna med höga kanter och woka hastigt grönsakerna tills de blir varma. Tillsätt soja och sweet chilisås, rör om och håll varmt. Värm sparrisen.
  3. Skär upp kasslern i tunna skivor och lägg dem på varmt serveringsfat, häll de wokade grönsakerna på ena sidan och lägg upp sparrisen på den andra sidan om kasslerskivorna.
  4. Servera tillsammans med grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • isolde1 23 juli 2010

    Tack för tipset det låter gått och annorlunda. skall bjuda mina barnbarn som hälsar på i morgon och som ochså gillar "nyheter" Birgitta

  • Linaro 19 augusti 2010

    Tack för ett mycket gott recept! Familjen tyckte om den och jag kommer göra den fler gånger! Jag kokade råris och currysås till det passa jättebra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.