Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel kycklinggryta

Det ska inte vara krångligt att få till vardagsmat som går snabbt, smakar gott och är näringsrik. Men ibland känns det otroligt svårt att få till den ekvationen när hungern sätter in på samtliga familjens medlemmar och kvällens middag inte ens är inhandlad. Då är det perfekt att ta till en enkel kycklinggryta. Ner med alla ingredienser och på med en sås som kycklingen får puttra klart i. Svårare än så behöver det inte vara! Matklubben samlar en mängd olika vardagsrätter som passar hela familjen. En enkel kycklinggryta med kokosmjölk ger en asiatiskt touch och är ett gott alternativ till grädde eller creme fraiche. Prova också att göra kycklinggryta med smak av mango chutney, som får smaklökarna att resa hela vägen till Indien!


Skär filéerna i mindre bitar och bryn i oljan. Skala och tärna morötterna och låt fräsa med tillsammans med lök och pressad vitlök. Späd med matlagningsvin och grädde, och koka i 5 minuter. Smaka a...

20 min
2

Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn dem tillsammans med övriga ingredienserna, krydda och smaka av. Servera tillsammans med ris och en sallad....


Skär squashen i bitar, hacka vitlök och fräs i olja i en gryta. Strö över vetemjöl och till sätt citronsaft, vatten, buljong, rosmarin, oliver,soja och grädde. Låt koka 1 minut. Dela kycklingen...

2

Skär kycklingen i tärningar och stek dom tills de är färdiga. Ha i de kryddor ni själva vill. Rör ihop creme fraichen och häll den över kycklingen. Låt puttra tills creme fraichen är varm. Servera med...

30 min
4

Skär allt i bitar. Bryn allt i smör. Häll i grädden och tomatpuren, salta och peppra. Låt putra ca 15 min....

4

Skär kycklingen i små bitar. Häll Teriyakisåsen i en form och blanda med kryddorna. Lägg kycklingbitarna i såsen och låt dem ligga en liten stund. Stek under tiden svampen gyllenbrun och ös över...

30 min
4

Skiva löken. Stek lök och svamp så att den får lite färg. Lägg löken och svampen på en tallrik. Strimla kycklingfilén, krydda med salt och peppar. Stek strimlorna så dom är genomstekta. Lägg till...

1

Börja med att dela upp kycklingarna i bitar som man känner är lagom och stek dem till de är genomstekta. Sedan börja med att hacka upp alla grönsaker och hälla i. Efter att allt brynts så häller m...

30 min
4-6

Tärna upp kycklingfiléer till små bitar. Skär upp soltorkade tomater. Häll över drygt hälften av oljan från de soltorkade tomaterna i en stekpanna - gryta, häll ner kycklingen. Genomstek kycklingen...

30 min
3-4

Skär kycklingen i 3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i 3 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlök och lök. Stek kycklingen i 2 msk olja med vitlök och lök i en stor stekpanna ca 5 mi...

40 min
4

Tärna och bryn kycklingfiléerna runt om. Tag upp kycklingen och lägg i en gryta. Vispa ur stekjärnet med 3 dl vatten och slå över kycklingen. Bryn den fint strimlade purjolöken, grovt hackade papr...

1 h
4

Skär kycklingfiléerna i små bitar, bryn dem i en stekpanna. krydda med salt, peppar och dragon. Lägg över i en kastrull. Skala morötterna och skär purjolöken i skivor, fräs dem tillsammans med kantar...

25 min
4

Koka ris efter anvisningarna eller om du vill ha något annat till. Skiva kycklingen i mindre bitar och stek. (Kan också göras i ugnen men tar längre tid). Strö över lite mjöl över kycklingen, till...

4

Skär kycklingfiéerna i bitar, tärna löken och skär champinjonerna i skivor. Bryn ingredienserna i lite smör och lägg dessa i en ugnsfast form. Riv vitlöken tillsammans med dessa. Blanda grädden med...

1 h
4

Två dagar före festen: Förbered grytbasen. Skala, dela och finhacka lök. Skala och finhacka vitlöken. Ansa fänkålen. Skär fänkål och morötter i cm-stora bitar. Fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja...

10

Bryn grönsakerna och kycklingen i en gryta i lite smör/olja. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda medan riset kokar, ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris...

1

Skär lök och kyckling och stek i en djup panna. När kycklingen nästan är genomstekt, lägg i bacon och stek ytterligare en stund. Häll i matlagningsgrädden samt alla ingredienser förutom paprikan...

40 min
4

Stek kyckling i bitar så de blir nära på genomstekta och får lite färg. Lägg i en stor gryta. Hacka och blanda i grönsaker efter smak och tillgång, klicka i grön currypasta efter egen styrkesmak och...

1 h
6-8

Dela kycklingen i små bitar och fräs i smör. Pudra över curry och lägg sedan över i en gryta. Häll på mjölk och grädde och lägg i buljongtärning. Låt koka i 5-10 minuter. Smaka av och red med maizen...

20 min
4

Förbered och skala steklökarna, dem ska kokas hela eller bara delade om dem är allt för stora. Dela även champinjonerna i lagom stora bitar, försök få dem i ungefär samma storlek som lökarna och s...

4

Skär kycklingköttet i mindre bitar. Bryn dessa i smör, pudra över mjöl och rör om. Späd med grädde, lite i itaget. Tillsätt konjak, gele, fond och soja. Låt puttra sakta ett par minuter. Smaka av med...

30 min
4

Strimla kycklingen och bryn i en stekgryta. Finfördela purjolök och svamp och rör ner det i stekgrytan. Låt det stekas med köttet i 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser utom ärter och persi...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.