Grytor är perfekt bjudmat när det vankas stort kalas! Denna på kyckling och ett helt gäng grönsaker är både mustig, fräsch och enkel att förbereda.
Instruktioner
- Två dagar före festen:
- Förbered grytbasen. Skala, dela och finhacka lök. Skala och finhacka vitlöken. Ansa fänkålen. Skär fänkål och morötter i cm-stora bitar. Fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja och 2 msk smör i en gryta på låg värme tills löken mjuknar. Tillsätt fänkål och morötter. Låt fräsa ytterligare några minuter under omrörning.Tillsätt vin, vatten, kycklingfond och dragon. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 5 minuter. Låt svalna och förvara övertäckt i kylen.
- En dag före festen:
- Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn dem runt om i smör och olja i omgångar i en stekpanna. Krydda med 3 tsk salt och 1 tsk peppar. Förvara övertäckt i kylen. Skär haricots verts i mindre bitar. Lägg ner i lättsaltat vatten ca 1 minut. Lyft upp och lägg i isvatten några minuter. Häll av och förvara i kylen.
- En halvtimme före servering:
- Koka upp grytbasen. Tillsätt kycklingen och värm på medelvärme. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Tillsätt bönor, haricots verts och grädde i grytan. Red eventuellt av med lite majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaka av med salt, svartpeppar och finrivet citronskal.
- Garnera med färsk oregano och servera kycklinggrytan med valfritt tillbehör.
Publicerat den
24 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar