Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med fänkål och vitt vin

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Grytor är perfekt bjudmat när det vankas stort kalas! Denna på kyckling och ett helt gäng grönsaker är både mustig, fräsch och enkel att förbereda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Två dagar före festen:
  2. Förbered grytbasen. Skala, dela och finhacka lök. Skala och finhacka vitlöken. Ansa fänkålen. Skär fänkål och morötter i cm-stora bitar. Fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja och 2 msk smör i en gryta på låg värme tills löken mjuknar. Tillsätt fänkål och morötter. Låt fräsa ytterligare några minuter under omrörning.Tillsätt vin, vatten, kycklingfond och dragon. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 5 minuter. Låt svalna och förvara övertäckt i kylen.
  3. En dag före festen:
  4. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn dem runt om i smör och olja i omgångar i en stekpanna. Krydda med 3 tsk salt och 1 tsk peppar. Förvara övertäckt i kylen. Skär haricots verts i mindre bitar. Lägg ner i lättsaltat vatten ca 1 minut. Lyft upp och lägg i isvatten några minuter. Häll av och förvara i kylen.
  5. En halvtimme före servering:
  6. Koka upp grytbasen. Tillsätt kycklingen och värm på medelvärme. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Tillsätt bönor, haricots verts och grädde i grytan. Red eventuellt av med lite majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaka av med salt, svartpeppar och finrivet citronskal.
  7. Garnera med färsk oregano och servera kycklinggrytan med valfritt tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.