Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel kycklinggryta

Det ska inte vara krångligt att få till vardagsmat som går snabbt, smakar gott och är näringsrik. Men ibland känns det otroligt svårt att få till den ekvationen när hungern sätter in på samtliga familjens medlemmar och kvällens middag inte ens är inhandlad. Då är det perfekt att ta till en enkel kycklinggryta. Ner med alla ingredienser och på med en sås som kycklingen får puttra klart i. Svårare än så behöver det inte vara! Matklubben samlar en mängd olika vardagsrätter som passar hela familjen. En enkel kycklinggryta med kokosmjölk ger en asiatiskt touch och är ett gott alternativ till grädde eller creme fraiche. Prova också att göra kycklinggryta med smak av mango chutney, som får smaklökarna att resa hela vägen till Indien!


Skär kycklingen i bitar, stek den gyllenbrun med salt och peppar i en stor gryta. Dela champinjonerna och paprikan i bitar, fräs dem i lite smör och blanda dem med kycklingen. Tillsätt sedan grädden...

30 min
6-8

Rensa kycklingen. Skala och skär löken i kvartsbitar. Strimla paprikorna. Fräs först löken mjuk i en större stekpanna. Häll sedan i paprikorna och champinjonerna, fräs med löken en stund. Smula hö...


Skär kycklingen i små bitar. Skär löken, paprikorna, champinjonerna. Stek kyckling och tillsätt löken, paprikorna och champinjonerna. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop. Smaka av m...

20 min
5

Dela kycklingen i mindre bitar och rulla i mjölet. Bryn sedan i smör i en stekpanna med hög kant, kastrull men helst en gjutjärnsgryta. Tillsätt sedan vitlöksklyftorna, hackade eller pressade tillsamm...

45 min
2

Klipp baconet i strimlor, fräs det i stekpannan och låt det rinna av på ett hushållspapper. Bena ur kycklingen och varva köttet med bacon i en gryta. Häll över grädden ( ta gärna lika delar grädde o...

4

Skala och skär löken i fina bitar. Skär paprikan i bitar. Skär morötterna i mindre bitar. Bryt broccolin i små bitar. Koka upp lite lätt tillsammans med morötterna. Stek upp bacon och kyckli...

20 min
4

Hetta upp olja och smör i en stekpanna eller gryta. Bryn kycklingen runt om. Salta och peppra. Tillsätt vatten, buljongtärning, soja och sambal oelek. Sänk värmen och småkoka under lock 15 minuter....

30 min
4

Tillaga kycklingen i ugnen under lock enligt beskrivning utan salt och kryddor Tillaga gräddsåsen enligt förpackningen i en stor kastrull med mjölk och vatten, ställ åt sidan Hacka äggen fint, b...

1 h
5

Bryn kycklingbitarna runtom i en stekgryta. Slå i lite vatten (3-5 dl) i stekgrytan, lägg tillbaka kycklingbitarna istekgrytan och låt småkoka i ca 15 minuter. Hacka morötterna i grova bitar, ca 3 cm...

3

Skala och skär löken i strimlor. Skär paprikan i bitar, ca 5 cm långa och 1 cm smala. Skär kycklingfiléerna i ungefär fyra delar/filé. Bryn kycklingen i margarin så att den får en fin stekyta. Läg...

1 h
4

Lägg kycklingen i kastrull, häll på kallt vatten så det täcker kycklingen. Låt vattnet koka upp. Ta bort det skum som blir. Lägg i löken delad i bitar, vitpepparkornen och buljongtärning och låt kyckl...

1 h
4-5

Bryn de strimlade kycklingfileerna och den finhackade löken i en gryta, häll på grädden och tillsätt cremefraiche. Krydda och färgsätt allt med soyan till önskad färg. Låt puttra på svag värme till ky...

4

Dela filéerna i bitar och bryn dem runtom i matfett. Lägg över i en gryta. Skiva korven och fräs tillsammans med skalade lökar. Lägg över i grytan. Tillsätt vin, vatten, fond, timjan, soja, salt och...

3-4

1. Rensa kyckling, skala och hacka löken, skär paprika och bacon i småbitar. 2. Fräs kyckling, lök, bacon och paprika i en järngryta eller stekpanna. 3. Tillsätt creme fraishe och låt allt bli varmt...

3-4

skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek dom i en gryta. krydda häll på matlagningsgrädde, låt puttra en liten stund. rör ner créme fraiche, ner i grytan. servera grytan tillsammans med ris oc...

4

Strimla kycklingen coh stek den tillsammans med grillkryddan. Lyft över kycklingen i en annan gryta. Strimla purjon, fräs och häll över i grytan. Strimla paprikan och fräs tillsammans med svampen. Häl...

4

Skär kycklingen och löken i bitar och stek med olivoljan. Tillsätt kryddorna och tomatpuren när kycklingen fått färg. Ta därefter i matlagningsgrädden, kokosmjölken och buljongen. Låt det ko...

1 h
4

Bryn kycklingen i oljan.Krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken. Låt löken steka med kycklingen någon minut. Häll över de krossade tomaterna och låt puttra under lock ca 15 minuter. Blan...

25 min
4

Dela svampen i mindre bitar och stek ur vätskan. Hacka löken och bryn den lätt. Skär kycklingen i mindre bitar och stek den tillsammans med svampen och löken. Salta efter eget tycke och smak....

30 min
3-4

Skär knipplöken i kvartar och grovhacka vitlöken. Hetta upp smöret och fräs löken mjuk och med lite färg. Tillsätt kycklinglårfiléerna och bryn dem runt om. Skala och dela morötterna i bitar, tills...

4

Bryn kycklingfiléerna och skär de i mindre delar. Lägg de i en lagom stor gryta. Vispa ur stekpanna med vatten och häll detta i grytan. Tillsätt tomatpurén, löken som delats i klyftor samt vitlöken...

45 min
4

Stek kycklingen i småbitar. Salta, peppra och pressa över vitlöken. Häll på grädden och oreganon. Låt puttra en stund. Lägg i festaost och cocktailtomaterna strax innan servering. Servera med bandspag...

20 min
4

Skär kycklingen i bitar, ca 2x2 cm. Strimla purjolöken och paprikorna. Finhacka vitlöken. Bryn kycklingbitarna i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg i vitlök, sambal oelek och ingefärspastan....

4

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Krydda kycklingfiléerna med salt och paprikapulver och vänd dem i lite mjöl. Bryn runt om. Lägg i paprika och lök skuren i strimlor och hackad vitlök i pannan...

25 min
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.