Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Enkel men god gryta !

Ingredienser

Instruktioner

Bryn kycklingbitarna runtom i en stekgryta. Slå i lite vatten (3-5 dl) i stekgrytan, lägg tillbaka kycklingbitarna istekgrytan och låt småkoka i ca 15 minuter. Hacka morötterna i grova bitar, ca 3 cm långa samt den gula löken i små bitar ochlägg i det i grytan. Låt koka ca 40 minuter på svag värme. Tag upp kycklingbitarna o rensa fram köttet. Slå vispgrädden i stekgrytan, späd med mer vatten om så behövs, men ska inte vara alltför mycket vätska. Krydda såsen med salt, lite vitpeppar, svartpeppar. Låt såsen koka gasnsa häftigt i ca 10-15 minuter..så vatten kokar bort o denblir simmig. Lägg i det rensade kycklingköttet i såsen o låt puttra 5-10 minuter. KLART ! Servera med Grönsallad, ris och Soja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.