- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Enkel middagsrätt som passar både fest och vardag.
Instruktioner
- Skala och skär löken i strimlor.
Skär paprikan i bitar, ca 5 cm långa och 1 cm smala.
Skär kycklingfiléerna i ungefär fyra delar/filé.
Bryn kycklingen i margarin så att den får en fin stekyta.
Lägg i löken och paprikan. Krydda med salt och peppar. Vill man ha en hetare gryta, kan man ta i en tesked cayennepeppar.
Låt kyckling och grönsaker steka på svag värme tills kycklingen är genomstekt.
- Skala potatisarna. Skär dem i tärningar. Koka upp dem så att de precis börjar bli mjuka. Häll ur vattnet. Skölj potatisen i ett durkslag. Hetta upp ett par matskedar olivolja i kastrullen. Lägg i potatistärningarna, krydda med rosmarin och salt. Låt steka på medelvärme under omrörning då och då tills potatisen är mjuk och har fått en fin stekyta.
- Lägg upp kycklingbitarna tillsammans med lite av grönsakerna på ett uppläggningsfat. Häll på ett par deciliter vatten i stekpannan. Tillsätt ½ - 1 dl grädde. Låt koka upp. Smaka av och krydda mer eventuellt.
- Lägg upp potatisen i en skål. Häll över såsen över kycklingen. Servera gärna med en sallad till. Lycka till!
Publicerat den
20 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar