Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med rosmarinpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel middagsrätt som passar både fest och vardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i strimlor. Skär paprikan i bitar, ca 5 cm långa och 1 cm smala. Skär kycklingfiléerna i ungefär fyra delar/filé. Bryn kycklingen i margarin så att den får en fin stekyta. Lägg i löken och paprikan. Krydda med salt och peppar. Vill man ha en hetare gryta, kan man ta i en tesked cayennepeppar. Låt kyckling och grönsaker steka på svag värme tills kycklingen är genomstekt.
  2. Skala potatisarna. Skär dem i tärningar. Koka upp dem så att de precis börjar bli mjuka. Häll ur vattnet. Skölj potatisen i ett durkslag. Hetta upp ett par matskedar olivolja i kastrullen. Lägg i potatistärningarna, krydda med rosmarin och salt. Låt steka på medelvärme under omrörning då och då tills potatisen är mjuk och har fått en fin stekyta.
  3. Lägg upp kycklingbitarna tillsammans med lite av grönsakerna på ett uppläggningsfat. Häll på ett par deciliter vatten i stekpannan. Tillsätt ½ - 1 dl grädde. Låt koka upp. Smaka av och krydda mer eventuellt.
  4. Lägg upp potatisen i en skål. Häll över såsen över kycklingen. Servera gärna med en sallad till. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.