- Serverar: 36 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Jättegoda och saftiga mumsbitar med smak av kanel och citron!
1 sats räcker till 3 minimuffinsplåtar, dvs ca 36 cupcakes.
Receptet är en enkel sockerkaksbas som jag piffat till med extra kanel och glasyren brukar jag egentligen bre över morotskakan.
En enkel och god kombination, lycka till!
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 200 grader
Placera miniformar i muffinsplåtarna så de är klara.
- Smält smöret och häll mjölken i kastrullen. Vispa socker med ägg fluffigt.
- Blanda i en bunke, mjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker och rör ner detta i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret till du har en fin smet utan klumpar.
- Fyll nu formarna till 2/3 delar med smet (jag brukar använda sprits för enkelhetens skull). Grädda i mitten av ugnen, anpassa gräddningstiden efter din ugn. Men det går snabbt. Du kanske till och med får in 2 plåtar i ugnen samtidigt?
- Glasyr:
Vispa ihop alla ingredienser i en bunke till en slät kräm.
Tänk på att smöret ska vara mjukt så får du en finare glasyr.
Använd dig av en bordskniv för att bre glasyren på de svalnade muffinsen.
- Njut!
Publicerat den
3 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt goda blev dom! Dock förstår jag inte exakt vad som menas med miniformar för jag fick bara 20 stycken och jag trodde mina formar var små! Men tack ändå för receptet!
Mini cupcakes är den minsta av alla muffinsvarianter. De är nästan lika stora som en femkrona, en tugga och kakan är uppäten =) Kul att du tyckte om receptet. Tack!
Hur länge ska de vara inne i ugnen? Håller på att grädda dem nu, och inser att jag inte vet hur länge de ska vara inne.