Mör entrecote i mild apelsinsmörsås är en riktig festrätt! Servera gärna med säsongens grönsaker.
Instruktioner
- Ta fram köttet så att det blir rumstempererat. Tvätta apelsinen i ljummet vatten och riv skalet. Skär sedan ut skinnfria klyftor. Skär av ett lock i båda ändar på apelsinen så att fruktköttet blir synligt. Skär sedan bort skalet och det vita, beska skiktet innanför ända in till fruktköttet. Skär ut hinnfria, fina klyftor mellan klyftväggarna.
- Torka av köttet och hetta upp matfett i en stekpanna. Stek köttet på hög värme ca 3 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Salta och peppra. Ta köttet ur pannan och håll det varmt. Vill du inte att köttet ska vara rosa inuti så steker du det längre.
- Häll sherry och buljong i pannan och låt koka upp. Tillsätt smöret bitvis, strö i apelsinskal och apelsinklyftor.
- Servera köttet på en spegel av apelsinsky.
Publicerat den
10 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar