Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Espressoglass med nötter och lönnsirap

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessert! En meny att varva julmaten med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg med strösocker i kastrull på medelvärme tills hushållstermometern precis överstiger 70 grader. Ta från spisen, vispa smeten sval och kyl den.
  2. Använd kaffet att lösa upp mera kaffepulver, kakao och vaniljsocker i. Låt svalna och kyl.
  3. Häll äggsmet och kaffeblandning i glassmaskin tillsammans med grädde. Låt maskinen arbeta glassen smidig och halvfryst. Strö i hackad frukt och nötter och låt maskinen frysa färdigt. Skeda ur glassen i bollar, lägg i ask i frysen.
  4. Ta ut 10–15 minuter före servering, lägg upp och ringla på lönn-sirap. Strö gärna på extra frukt- och nöthack.
  5. Tips att dricka till! 8000 Graham´s Late Bottled Vintage Port 375 ml eller kaffe.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.