Dessert!
En meny att varva julmaten med.
Instruktioner
- Vispa ägg med strösocker i kastrull på medelvärme tills hushållstermometern precis överstiger 70 grader. Ta från spisen, vispa smeten sval och kyl den.
- Använd kaffet att lösa upp mera kaffepulver, kakao och vaniljsocker i. Låt svalna och kyl.
- Häll äggsmet och kaffeblandning i glassmaskin tillsammans med grädde. Låt maskinen arbeta glassen smidig och halvfryst. Strö i hackad frukt och nötter och låt maskinen frysa färdigt.
Skeda ur glassen i bollar, lägg i ask i frysen.
- Ta ut 10–15 minuter före servering, lägg upp och ringla på lönn-sirap. Strö gärna på extra frukt- och nöthack.
- Tips att dricka till!
8000 Graham´s Late Bottled Vintage Port 375 ml eller kaffe.
Publicerat den
5 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar