Det här är ett recept på en rabarberkaka ur boken estnisk mat
Instruktioner
- Botten:
Rör smör och socker poröst, blanda i ägg. Sist mjöl och riven bittermandel och rivet citronskal. Bred ut smeten till en halv centimeters tjocklek i smörad form. Grädda i 175 graders ugn i 5-6 minuter.
- Fyllningen:
Skala rabarbern och skär den i 1 cm långa bitar, eller skala och kärna ur äpplena och gör klyftor, som läggs över hela bottenskalet. Srö över socker, som har blandats med kanel. Häll över sockerkaksdeg (se nedan)
- Sockerkaksdegen:
Rör äggulor och socker poröst, tillsätt mjölet och sist de uppvispade vitorna. Bred sockerkaksdegen över fyllningen. Grädda i 175 graders ugn 15-20 minuter.
- Låt svalna. Servera med vispgrädde.
Publicerat den
14 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar