Den här exotiska pastarätten måste du absolut pröva. Den är jättegod och dessutom snabb och laga.
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint. Skär ev bort fettranden på skinkan och skär den i 3 cm stora strimlor. Skölj och ansa zucchinin och skär den i 1 cm stora tärningar. Skölj koriandern eller persiljan, torka den och hacka den fint.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och spola hastigt av den i kallt vatten, låt den rinna av ordentligt i ett durkslag. Häll tillbaka den i grytan och håll varmt.
- Smält matfettet i en fettsnål panna och fräs löken mjuk. Tillsätt zucchinitärningarna och låt dem fräsa med ca 5 minuter, blanda slutligen ner den strimlade skinkan.
- Strö över curryn och fräs snabbt samman. Rör ner crème fraiche och ge grytan ett uppkok. Smaksätt med salt, peppar och pressad citron. Blanda ner den avrunna pastan och tillsätt koriander eller persilja. Servera genast.
Publicerat den
16 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar