Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk currypasta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här exotiska pastarätten måste du absolut pröva. Den är jättegod och dessutom snabb och laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint. Skär ev bort fettranden på skinkan och skär den i 3 cm stora strimlor. Skölj och ansa zucchinin och skär den i 1 cm stora tärningar. Skölj koriandern eller persiljan, torka den och hacka den fint.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och spola hastigt av den i kallt vatten, låt den rinna av ordentligt i ett durkslag. Häll tillbaka den i grytan och håll varmt.
  3. Smält matfettet i en fettsnål panna och fräs löken mjuk. Tillsätt zucchinitärningarna och låt dem fräsa med ca 5 minuter, blanda slutligen ner den strimlade skinkan.
  4. Strö över curryn och fräs snabbt samman. Rör ner crème fraiche och ge grytan ett uppkok. Smaksätt med salt, peppar och pressad citron. Blanda ner den avrunna pastan och tillsätt koriander eller persilja. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.