Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk limedessert med granatäpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är ett lätt och fruktigt alternativ till en mastig crème caramel. Limedesserten smakar just så som en god dessert ska göra, uppfriskande och lagom söt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj limefrukterna och strimla skalet fint med ett zestjärn. Lägg 2 tsk skal åt sidan till garnering. Halvera vaniljstången på längden. Lägg den i en gryta tillsammans med grädde, mjölk och 5 msk socker och hetta upp. Rör ner limeskalet och sjud 10 minuter utan lock.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med lite kallt vatten. Halvera och pressa limefrukterna. Sjud limesaften i en liten gryta med 2 msk socker tills sockret har smält. Lägg i ett gelatinblad och rör om tills gelatinet lösts upp. Fördela blandningen i fyra portionsformar à 2 dl och ställ dem i kylen.
  3. Sila den heta mjölkblandningen och slå tillbaka den i grytan. Skrapa fröna ur vaniljstången och rör ner dem i mjölkblandningen. Krama ur resten av gelatinbladen, lägg dem i grytan och rör om så att bladen löses upp. Låt blandningen svalna något. Fördela den sedan i portionsformarna innan den stelnar och ställ formarna i kylen i två timmar.
  4. Skiva carambolan. Bryt isär granatäpplet och ta ut kärnorna. Doppa portionsformarna i hett vatten och stjälp upp limedesserten. Garnera med carambola, granatäpplekärnor och limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.