Det här är ett lätt och fruktigt alternativ till en mastig crème caramel. Limedesserten smakar just så som en god dessert ska göra, uppfriskande och lagom söt.
Instruktioner
- Skölj limefrukterna och strimla skalet fint med ett zestjärn. Lägg 2 tsk skal åt sidan till garnering. Halvera vaniljstången på längden. Lägg den i en gryta tillsammans med grädde, mjölk och 5 msk socker och hetta upp. Rör ner limeskalet och sjud 10 minuter utan lock.
- Lägg gelatinbladen i en skål med lite kallt vatten. Halvera och pressa limefrukterna. Sjud limesaften i en liten gryta med 2 msk socker tills sockret har smält. Lägg i ett gelatinblad och rör om tills gelatinet lösts upp. Fördela blandningen i fyra portionsformar à 2 dl och ställ dem i kylen.
- Sila den heta mjölkblandningen och slå tillbaka den i grytan. Skrapa fröna ur vaniljstången och rör ner dem i mjölkblandningen. Krama ur resten av gelatinbladen, lägg dem i grytan och rör om så att bladen löses upp. Låt blandningen svalna något. Fördela den sedan i portionsformarna innan den stelnar och ställ formarna i kylen i två timmar.
- Skiva carambolan. Bryt isär granatäpplet och ta ut kärnorna. Doppa portionsformarna i hett vatten och stjälp upp limedesserten. Garnera med carambola, granatäpplekärnor och limeskal.
Publicerat den
19 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar