Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sylt på granatäpplen

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Hittade detta recept i en tidning, granat äpple är ju en frukt man sällan gör något med. Men här kan jag göra en söt god sylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela granatäpplen, pressa ur saft och kärnor i en kastrull.
  2. Plocka bort de vita hinnorna. Pressa citronsaft över. Skala och skär äpplet i små bitar. Tillsätt äpplen och hallon i kastrullen och låt det koka i 5 minuter.
  3. Tillsätt sockret och låt det koka ytterligare 15-20 min, kärnorna ska bli genomdkinliga.
  4. Skumma väl under kokning så sylten blir helt klar. Häll upp lite sylt på ett fat och se om den stelnar, när den gör det häller du upp i väl rengjorda varma burkar.
  5. Skruva på locket och vänd dem upp och ner.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • soccermum 11 juli 2011

    God men jag tyckte hallonen tog överhand trots att jag använde 4 granatäpplen.. Fyra får den dock ändå :P

  • annelieberggren 12 juli 2011

    Tack för bilden

  • janigu 7 december 2011

    Tack för ett fantastiskt bra recept. Gjorde sylten för några veckor sedan och den blev bara så fantastisk. Ett smaktips: Lägg en skiva grov leverpastej på ett grovt bröd, plus smörstekta bitar av god tysk skinka och toppa med en klick av denna sylt. Himmelskt gott ! Alla smakerna "gifter ihop sig" i munnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.