- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Hittade detta recept i en tidning, granat äpple är ju en frukt man sällan gör något med.
Men här kan jag göra en söt god sylt.
Instruktioner
- Dela granatäpplen, pressa ur saft och kärnor i en kastrull.
- Plocka bort de vita hinnorna. Pressa citronsaft över.
Skala och skär äpplet i små bitar.
Tillsätt äpplen och hallon i kastrullen och låt det koka i 5 minuter.
- Tillsätt sockret och låt det koka ytterligare 15-20 min, kärnorna ska bli genomdkinliga.
- Skumma väl under kokning så sylten blir helt klar.
Häll upp lite sylt på ett fat och se om den stelnar, när den gör det häller du upp i väl rengjorda varma burkar.
- Skruva på locket och vänd dem upp och ner.
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God men jag tyckte hallonen tog överhand trots att jag använde 4 granatäpplen.. Fyra får den dock ändå :P
Tack för bilden
Tack för ett fantastiskt bra recept. Gjorde sylten för några veckor sedan och den blev bara så fantastisk. Ett smaktips: Lägg en skiva grov leverpastej på ett grovt bröd, plus smörstekta bitar av god tysk skinka och toppa med en klick av denna sylt. Himmelskt gott ! Alla smakerna "gifter ihop sig" i munnen.