Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veras Kryddiga Sylt paj

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mums..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Mal mandeln. Blanda den malda mandeln, mjöl, socker, bakpulver, kanel, kryddnejlikor och matfett skuret i bitar, gärna i matberedare. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
  3. Lägg 1/3 av degen åt sidan.
  4. Tryck ut resten av degen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
  5. Bred ut sylt på degbottnen. Kavla ut resten av degen på mjölat bord.
  6. Spora eller skär degen i 1 cm breda remsor. Lägg remsorna som ett rutgaller över sylten. Pensla deggallret med uppvispat ägg. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  7. Servera pajen lätt avsvalnad eller kall.. Gärna grädde eller vaniljsås till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.