Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk tomatkyckling.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Smakrikt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina djupfrysta kycklingfilèer. Bryn filèerna i lite olivolja. Mixa tomaterna till en slät purè. Häll purén i en kastrull. Tillsätt paprikapulver, curry, buljongtärning, ingefära, salt, kummin och citronsaft. Koka på svag värme i 20 minuter. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Lägg paprika och kycklingfiléer i en stor gryta. Häll i tomatblandningen. Koka under lock ca 45 minuter. Dekorera med persilja.
  2. Saffransris: Finhacka löken. Fräs lök och ris i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning och saffran. Koka enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Servera gärna en blandad sallad till med lite exotisk frukt, t ex. physalis och finhackade dadlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.