Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotiska bollar

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Glutenfritt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att mäta upp kokosflingor, sesamfrön och solroskärnor. Rosta blandningen under omrörning i en torr stekpanna tills den efter ett par minuter fått en lätt gyllene färg. Är solroskärnorna redan rostad blandas de ner efteråt. Låt blandningen kallna. Ta undan ca 1 dl av blandning till garnering.
  2. Smält den mörka chokladen i mikrovågsugn eller i varmt vattenbad.
  3. Häll resten av den rostade blandningen i en bunke. Tillsätt jordnötssmöret och den smälta chokladen. Rör om till en smet.
  4. Forma kakmassan till runda bollar. Rulla bollarna i den sparade rostade blandningen. Förvara bollarna kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.