Saftig fläsksida med lite lakritssmak från fänkålen som serveras med goda tillbehör.
Instruktioner
- Skala löken, moroten och sellerin, skär i rejält stora bitar.
- Lägg i en stor kastrull eller gryta tillsammans med fläsket, lagerbladen och rosmarinen. Häll i vatten så att det täcker och salta ordenligt. Sjud fläsket under lock i 1½ timme. Fiska upp och låt svalna något.
- Skala rödlökarna och skär i klyftor. Rör ihop lagen av ättika, socker och vatten. Se till att sockret löser sig.
Smaka av med salt. Det ska inte vara ettersalt.
Tänk mild matjessill. Lägg i lökklyftorna och ställ kallt.
- Rensa svampen och dela i stora bitar. små svampar kan förbli hela. Skala och skiva vitlöken tunt.
Lägg allt i en folieform eller något annat som tål att stå på grillen.
- Krydda med timjanen, salt och peppar. Klicka över smöret.
- När det är dags att grilla brer du äppelmoset på fläsket.
- Mal eller krossa fänkålsfröna med något tunt.
Strö dem över fläsket. Salta och peppra.
- Ställ svampformen på grillen. Den kan behöva stå ungefär 15 minuter. Ha gärna locket på grillen så går det snabbare.
- Grilla fläsket några minuter på varje sida så att det får fin färg.
- Skär i skivor och servera med svampen, rödlöken, senap och färskpotatis.
Publicerat den
5 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar