Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålskryddad fläsksida med picklad rödlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig fläsksida med lite lakritssmak från fänkålen som serveras med goda tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken, moroten och sellerin, skär i rejält stora bitar.
  2. Lägg i en stor kastrull eller gryta tillsammans med fläsket, lagerbladen och rosmarinen. Häll i vatten så att det täcker och salta ordenligt. Sjud fläsket under lock i 1½ timme. Fiska upp och låt svalna något.
  3. Skala rödlökarna och skär i klyftor. Rör ihop lagen av ättika, socker och vatten. Se till att sockret löser sig. Smaka av med salt. Det ska inte vara ettersalt. Tänk mild matjessill. Lägg i lökklyftorna och ställ kallt.
  4. Rensa svampen och dela i stora bitar. små svampar kan förbli hela. Skala och skiva vitlöken tunt. Lägg allt i en folieform eller något annat som tål att stå på grillen.
  5. Krydda med timjanen, salt och peppar. Klicka över smöret.
  6. När det är dags att grilla brer du äppelmoset på fläsket.
  7. Mal eller krossa fänkålsfröna med något tunt. Strö dem över fläsket. Salta och peppra.
  8. Ställ svampformen på grillen. Den kan behöva stå ungefär 15 minuter. Ha gärna locket på grillen så går det snabbare.
  9. Grilla fläsket några minuter på varje sida så att det får fin färg.
  10. Skär i skivor och servera med svampen, rödlöken, senap och färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.