Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålssill med citronsmak

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kallvispad lag ger en fräsch smak till inläggningen. Du kan också koka upp lagen, tillsätta kryddorna, låta den kallna och sedan lägga i sill, citronskal och grönsaker. På så vis blir kryddsmaken mer framträdande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ättika, socker och vatten. Vispa tills allt socker löst sig. Skölj purjolöken och strimla den tunt. Strimla även fänkålen tunt.
  2. Skär sillen i 2 cm breda bitar. Tvätta citronen och hyvla av det gula skalet med en potatisskalare. Varva sill, citronskal, grönsaker och kryddor i en stor burk och häll på lagen.
  3. Låt sillen stå kallt och dra i minst 2 dygn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.