Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgrik och vitaminrik fullkornsbulgur och quinoasallad

 
Skriv ut

Svängde ihop denna rätt i måndags. Åh gode tid vad gott och fräscht!! Min arbetskamrat hade aldrig smakat bulgur eller quinoa, hon tycker inte om lök eller rå paprika i vanliga fall. Men efter att hon ätit av denna salladen så vad hon ta med mig mer dagen efter, vilket jag gjorde med glädje. :-) Vill med detta recept dela med mig, att nyttig mat kan vara fantastiskt gott :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljongtärning till bulguren och lägg ner bulguren och låt koka under lock i ca 15 minuter, under lock på medelvärme. Koka quinoan i en annan kastrull, men utan lock ca 20 minuter. Låt svalna medans du gör iordning grönsakerna.
  2. Dela paprikorna och gurkan i mindre bitar, finhacka rödlöken, halvera cocktailtomaterna. Blanda ihop bulguren och quinoan i en skål tillsammans med örtsalt, svartpeppar och olivolja. Blanda ner grönsakerna och babyspenaten.
  3. Det passar bra med kyckling till denna sallad, även rökt makrill passade bra. Underbart fräsch och god rätt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.