Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färs med svamp och risgratäng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och fräs den mjuk och genomskinlig i olja, tillsätt riset och fräs tillsammans i en minut. Häll på buljongen och koka riset i 20 minuter under lock. Fräs färsen i lite smör tills den är brun och smulig. Skiva champinjonerna och fräs hastigt i en het panna,krydda färs och svamp med salt och peppar. Tillaga såsen efter anvisningar på paketet blanda ner cremefraiche i såsen.Koka upp till den är lös. Sätt ugnen på 225 g smöra en ungsäker form. Bred ut riset i botten på formen och häll krossade tomater över, täck med färsen och championerna. Häll såsen över bred ut ställ formen i ungnen och gratinera i 20 minuter tills rätten är genom varm och såsen börjar få färg.
  2. Servera med en sallad och ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.