Färsbiffar och svamp slås här in i små portionspaket av smördeg. En saftig variant på det klassiska receptet Biff Wellington.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme och lägg i svampen. Fräs 4-6 minuter tills den är mjuk och all vätska avdunstat. Ställ åt sidan.
- Blanda nötfärs, lök, tomatpuré, salt och peppar väl i en skål. Forma fyra runda, lika tjocka, biffar som är ca 8 cm i diameter.
- Blanda ägget med 1 msk vatten väl i en skål. Kavla ut smördegsarket tills det är 35x35 cm och dela det i fyra rektanglar. Lägg en biff mitt på varje smördegsark. Portionera upp svampen ovanpå biffarna. Pensla kanterna på smördegsarken med ägget och vik hörnen mot mitten. Pressa ihop kanterna med fingrarna.
- Ställ paketen på den förberedda plåten och pensla med resten av ägget. Skär två små snitt i toppen på varje paket. Ugnsbaka 25-35 minuter tills smördegen är gyllene och köttet genomstekt. Låt vila 5 minuter och servera.
Publicerat den
18 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar