Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med grönsaker och matvete

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrikt och härligt tuggigt. Dressingen är pricken över i. Hyvla gärna grönsakerna på mandolin för att få dem riktigt tunna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Ställ åt sidan.
  2. Skala lökarna och riv en av dem. Blanda rivet i färsen med senap, grädde, ströbröd och ägg. Salta och peppra och forma till biffar.
  3. Dressing: Blanda äggula med senap och pressad vitlök i en skål. Salta och peppra. Blanda ner rapsoljan droppvis under ständig omrörning. Avsluta med créme fraiche och vispa dressingen slät.
  4. Skala morötterna och skiva dem och den andra löken tunt. Fräs morot och lök tillsammans med matvetet i olja tills de börjar bli mjuka. Smaka av med färsk timjan, citronskal, kapris, salt och peppar.
  5. Stek biffarna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida.
  6. Servera biffarna tillsammans med grönsaksblandningen och ringla dressingen över. Några skivor saltgurka passar fint till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.