Smakrikt och härligt tuggigt. Dressingen är pricken över i. Hyvla gärna grönsakerna på mandolin för att få dem riktigt tunna.
Instruktioner
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Ställ åt sidan.
- Skala lökarna och riv en av dem. Blanda rivet i färsen med senap, grädde, ströbröd och ägg. Salta och peppra och forma till biffar.
- Dressing:
Blanda äggula med senap och pressad vitlök i en skål. Salta och peppra. Blanda ner rapsoljan droppvis under ständig omrörning. Avsluta med créme fraiche och vispa dressingen slät.
- Skala morötterna och skiva dem och den andra löken tunt. Fräs morot och lök tillsammans med matvetet i olja tills de börjar bli mjuka. Smaka av med färsk timjan, citronskal, kapris, salt och peppar.
- Stek biffarna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida.
- Servera biffarna tillsammans med grönsaksblandningen och ringla dressingen över. Några skivor saltgurka passar fint till.
Publicerat den
20 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar