Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk mandelmassa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Den här falska mandelmassan gör jag till semlor. Jag är nöt- och mandelallergiker men tål jordnötter. Du bör dock kontrollera att du tål ingredienserna om du är allergiker. De krossade kakaobönorna finns i välsorterade chokladbutiker. Om du inte hittar dem kan du ersätta dem med solrosfrön. Mandelmassan får dock mindre nötsmak då. Min mandelmassa är relativt osötad och smakar därför mycket nötter. Om du vill ha sötare mandelmassa kan du blanda i florsocker när du mixar mandelmassan. Ett tips är att krydda bulladegen med krossad kardemumma när du gör egna semlor.

Ingredienser

Instruktioner

Koka solrosfrön, kakaobönor, strösocker och mjölk i ca 10 min tills ingredienserna blir mjuka. Sila ifrån vätskan och släng den. Mixa den relativt fuktiga fröblandningen med vaniljsocker med en mixer eller mixerstav. Dela upp den falska mandelmassan i 4 portioner (ca 25 gram vardera) och frys in dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.