Mycket god och saftiga wienerbröd.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke.
Smält margarinet, häll det på jästen när det svalnat till 37 grader och rör om tills jästen är upplöst.
Tillsätt den kalla vispgrädden och mjölken och därefter äggen.
- Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en smidig men ganska lös deg.
Låt degen vila under en bakduk i ca 30 minuter.
- Skär av ca 1/4 del av degen, och kavla ut den till en tunn platta som läggs i en smord långpanna ca 30-40 cm. Plattan skall täcka hela bottnen.
- Koka marsankrämen enligt anvisningar på paketet och bred ut den på degplattan i ett jämt lager.
Rör samman samtliga ingredienser till fyllningen.
Kavla ut resterande deg rektangulär och bred på fyllningen.
- Rulla samman och skär därefter upp den i bitar.
Lägg snäckorna i formen ovanpå marsa´nkrämen.
Ställ kakan att jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla den färdigjästa kakan med lätt uppvispat ägg och grädda den i mittrn av ugnen i 15-30 minuter.
Skär upp kakan i fyrkanter runt bullarna.
Rör samman florsocker och vatten och glasera bullarna.
Servera dem gärna lätt ljumma.
- Lycka till.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar