Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falska wienerbröd

 
Skriv ut

Mycket god och saftiga wienerbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet, häll det på jästen när det svalnat till 37 grader och rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt den kalla vispgrädden och mjölken och därefter äggen.
  2. Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en smidig men ganska lös deg. Låt degen vila under en bakduk i ca 30 minuter.
  3. Skär av ca 1/4 del av degen, och kavla ut den till en tunn platta som läggs i en smord långpanna ca 30-40 cm. Plattan skall täcka hela bottnen.
  4. Koka marsankrämen enligt anvisningar på paketet och bred ut den på degplattan i ett jämt lager. Rör samman samtliga ingredienser till fyllningen. Kavla ut resterande deg rektangulär och bred på fyllningen.
  5. Rulla samman och skär därefter upp den i bitar. Lägg snäckorna i formen ovanpå marsa´nkrämen. Ställ kakan att jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Pensla den färdigjästa kakan med lätt uppvispat ägg och grädda den i mittrn av ugnen i 15-30 minuter. Skär upp kakan i fyrkanter runt bullarna. Rör samman florsocker och vatten och glasera bullarna. Servera dem gärna lätt ljumma.
  7. Lycka till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.