Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmor Anna-Stinas frestelse med palsternacka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här varianten av Jansson är väl värd att prova. Bra även som vickning med knäcke och en god ost. Önskas kraftigare smak kan ansjovismängden ökas.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Skala potatisen och palsternackan och skär dem i 1/2 cm tjocka strimlor. Varva potatis, palsternacka, lök och ansjovisfi léer i en ugnssäker form. Droppa över ansjovisspadet. Blanda grädden och mjölken och häll på blandningen. Strö över ströbröd och tilllaga mitt i ugnen 45-50 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.