Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmor Dagmars Pepparkakor

 
Skriv ut

Mycket goda pepparkakor.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman strösocker, sirap, kanel, ingefära och nejlikor i en kastrull och koka upp. Tillsätt smöret och rör tills det har smält, rör ned ägget. Blanda 5 dl vetemjöl med bikarbonat och rör ner det i den varma massan, tillsätt ytterligare vetemjöl tukks degen är fast, totalt 7-8 dl. Lägg degen i en bunke och låt svalna, när den svalnat - täck och låt den "vila" i 14 dagar, gärna i frysen. Baka ut degen till tunna valfria former och grädda i 4-5 minuter i 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.