Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors blåbärstarte

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En god sommarpaj med smak av mandel, blåbär och citron. Självklart kan du välja bär efter tycke och smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt ägg och arbeta till degen är smidig. Låt vila i kylen ca 1 timme. Tryck ut degen i en osmord pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Nagga pajbotten. Ställ formen ca 30 minuter i kylen eller 10 minuter i frysen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker, mandelmassa och citronskal. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i pajskalet. fördela blåbären över och strö på mandelspån.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.