En god sommarpaj med smak av mandel, blåbär och citron. Självklart kan du välja bär efter tycke och smak
Instruktioner
- Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa.
Tillsätt ägg och arbeta till degen är smidig. Låt vila i kylen ca 1 timme.
Tryck ut degen i en osmord pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Nagga pajbotten. Ställ formen ca 30 minuter i kylen eller 10 minuter i frysen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajdegen mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker, mandelmassa och citronskal.
Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i pajskalet. fördela blåbären över och strö på mandelspån.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Publicerat den
9 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar